A Fuck You! című slágeréről ismert, nemi erőszakért elítélt CeeLo lesz az úszóvébé megnyitójának sztárja

Hihetetlen, hogy nem találtak egy normális énekes az alkalomra. Egy botrányairól elhíresült afroamerikai előadó vállalta végül a vizes VB megnyitóján való szereplést. Azt nem tudni mekkora gázsiért.

A múlt hét egyik legvidámabb pillanatát okozta nekem Káel Csaba, a Müpa az úszóvébé ünnepélyes megnyitójának rendezésével is megbízott főigazgatója, amikor az Info Rádió műsorában azzal magyarázta a számomra teljesen ismeretlen Emeli Sandé fellépését az úszóvébé megnyitóján, hogy a művésznőnek van egy “Breathing under water” (Víz alatt lélegezni) című száma.

Sandé azóta lemondta a fellépést, így új “sztárt” kellett találni a 3,4 milliárdos költségvetésű megnyitóra. Csak remélni tudom, hogy végül CeeLo Greenre azért esett a választás, mert neki meg egy Fuck You! című száma van. Ezt is csak a HVG-ből tudom, mert még CeeLóról se hallottam soha az életemben, így abban is laptársunkra kell hagyatkozzak, hogy többszörös Grammy-díjast kell tiszteljek benne.

Amit viszont tudhatunk róla, azaz, hogy nemi erőszakért jogerősen elítélték. Nyíltan vallotta, hogy szerinte, ha egy önkívületi állapotban lévő nőt tesz valaki magáévá, az szerinte nem számít nemi erőszaknak.

CeeLo Green (tudjátok, Gnarls Barkley, Goodie Mob, meg a Fuck You című megasláger) három év felfüggesztett börtönt és 45 nap közmunkát kapott azok után, hogy “no contest”-et vallott a bíróságon a vádakra – a vád szerint beekizett egy nőt vacsora közben, és később a magatehetetlen nővel lefeküdt, ami konkrétan nemi erőszak. A “no contest” valami olyasmi, hogy nem ismeri el, de nem is tagadja a vádakat, viszont a büntetést elfogadja (majd a jogban jártasabbak kifejtik a kommentek közt, hogy mi is magyarul ez), ebből mindenki levonhatja a következtetést, hogy mennyire érdemes CeeLo Greennel együtt vacsorázni ezentúl.

A zenész egyébként nevetséges és szánalmas magyarázkodásba kezdett, mintha a nemi erőszaknál lennének “felmentő körülmények”: Twitteren olyanokat írt (később törölte a kis naiv), hogy akit tényleg megerőszakoltak, az emlékszik a dologra, így ha nincs magánál az áldozat, az nem számít nemi erőszaknak. Reméljük, derékbe törik a karrierje, és soha többé nem kap tévés szereplést, vagy lemezszerződést Természetesen ez csak hiú ábránd, hiszen továbbra is töretlen a karriere, sőt, egészen a Budapesti Vizes VB sztár fellépéséig repített … a kormány megbízásából.