A nap vicce: Románia csatlakozni akar a V4-ekhez

Victor Ponta korábbi román miniszterelnök szerint Romániának a visegrádi országcsoporthoz kellene csatlakoznia.

Victor Ponta korábbi szociáldemokrata román miniszterelnök szerdán újságírók kérdéseire válaszolt a román parlament épületében. A politikus véleménye szerint rossz nézni, ahogy a román kormányt Brüsszel rángatja és szerinte országának az egyre erősödő visegrádi négyekhez kellene csatlakoznia.

Mit csinál Grindeanu miniszterelnök? Támogatja az egyesült Európát, amely már nem létezik. Én inkább már holnap kérném, hogy Románia csatlakozhasson a visegrádi országokhoz”

– fogalmazott a volt kormányfő, aki hozzátette, hogy az ország gyáva vezetése miatt nem sok esélyt lát arra, hogy ez be fog következni.

Ponta amúgy kormányzása idején mindent megtett annak érdekében, hogy Románia és Magyarország között mélyponton legyen a viszony.

A plágiumbotrányba keveredett politikus hétfőn gratulált Orbán Viktor miniszterelnöknek a Facebook-oldalán, amiért az Európai Bizottság jóváhagyta a paksi atomerőmű bővítésének állami támogatását és így Magyarország olcsó energiát termelhet. Ez azért is volt szokatlan lépés Pontától, mivel korábban mindenbe belekötött, amibe csak tudott, ha Magyarországról volt szó.

A politikus az újságíróknak elismerte, hogy jelenleg igencsak rossz viszonyt ápol Liviu Dragneával, a szociáldemokraták jelenlegi elnökével.

Inkább kilép a PSD-ből, de nem vagyok hajlandó lemondani a véleménynyilvánítási szabadságomról”

– mondta Ponta.

888.hu