Beindult a liberális hiszti az Auróra bezárása miatt

A Liberálisok szerint az Auróra egy olyan közösségi tér, ahol olyan gyakorlatokon dolgoznak, amelyek elősegítik Magyarország demokratizálódását.

A Józsefvárosi Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának jegyzője a mai napon ideiglenesen bezáratta az Auróra Kioszkot és Auróra Kertet, ahol egy razzia során legutóbb tizenöt vendéget kellett őrizetbe venniük a rendőröknek kábítószer-birtoklás miatt

A liberálisok egyik legkedveltebb budapesti szórakozóhelyét a jegyző a nyomozó hatóság kezdeményezésére, valamint a lakossági nyomásnak engedve, közbiztonsági érdekből záratta be a büntetőeljárás befejezéséig.

A liberálisok egyből kiakadtak

A Fodor Gábor-féle Magyar Liberális Párt az intézkedés miatt egy közleményt is kiadott, melyben azt írják, hogy

az Auróra nem csupán szórakozóhely, sokkal több annál: egy olyan közösségi tér, ahol többek között olyan gyakorlatokon dolgoznak, amelyek elősegítik Magyarország demokratizálódását.”

A hely többek között olyan civil szervezeteknek ad otthont, mint a Budapest Pride vagy a Roma Sajtóközpont. A Liberálisok szerint a döntés elfogadhatatlan, tiltakoznak az ellen, hogy egyik pillanatról a másikra bezárnak egy ilyen fontos kulturális központot.

Elfogadhatatlan, hogy a hatóságok azzal vannak elfoglalva, hogy üldözzék a kannabisz-fogyasztókat, azokat az embereket, akik senkinek sem ártanak. Továbbra is kiállunk a kannabisz teljeskörű legalizációja mellett, valamint felhívjuk mindenki figyelmét az orvosi legalizálás létfontosságára!”

– áll a közleményükben.

888.hu