Cenzúra Németországban: a legnagyobb német napilap nem engedélyezi a bevándorlós cikkek kommentálását

A német Der Spiegel felvette a 444-es tempót, miután elkérte Új Pétertől a jó öreg cenzúragépet. A feles röpke egy éve teleszájjal cenzúrát kiált és a sajtószabadságért ordít, miközben a saját cikkeik alatt is szűrik a kommenteket, Lendvai Ildikó-i módszerekkel tiltanak le kommentelőket.

Nos, elég is ennyi a baloldali újságírás gyurcsányferijéről; beszéljünk a német sajtószabadság zászlóshajójáról, a Der Spiegelről. A német médiaóriás telekürtölte a világot azzal, hogy a magyar-szerb határnál a menekülteket „internálják”. Ugye, a jó öreg német reflexek arra koncentrálódnak, amihez igazán értenek, internálás és a többi. Azonban most is, mint oly sokszor a német napilap bizony füllentett, ezzel szemben a tény az, hogy a menedéket kérők ügyük elbírálásáig a tranzitzónát nem hagyhatják el.

Most jön az izgi rész

Feltehetően a német újságolvasók nem kis hányada általában nem ért egyet a Der Spiegel által tálalt tényekkel, és elég gyakran nemtetszésüknek adnak hangot a kommentszekcióban. A szemfüles Gruppenführerek a migránsos cikkek alatt zárolták a kommentelési lehetőséget, mindezt Németország legnagyobb lapjában.

A német lap barokk körmondatokban próbálja meg kimagyarázni magát és ezt üzeni olvasóinak:

“Kedves Olvasóink, a SPIEGEL ONLINE-on megjelenő sok más cikkel ellentétben e szöveg alatt nem találnak fórumot. Sajnos a menekültek témakörében oly sok a nem megfelelő, becsmérlő, perelhető fórum kommentár, hogy az internetes etikett szabályaink szerint fórum biztosítása immár lehetetlenné vált. Ezért e témában csak válogatott cikkekhez biztosítunk fórumot. Kérjük megértésüket.”

888.hu