Csak magyarul szurkolnak

A Dunaszerdahely szurkolói csoportjának közleménye:

EGYNYELVŰEN SZURKOLUNK

Tudomásunkra jutott, hogy a DAC, új, sajátos sálakat készítetett a nagy derbi napjára. A DAC szurkolói fanklubok egyöntetű akaratával szemben áll a tegnapi napra készített, DAC – szlovan rangadóra készített emléksál. Az új, sajátos, felelőtlen kivitelezésű sál tervezője és készítője hagyománytudat nélküli, meggondolatlan érvekkel, egy silány és felháborító „alkotást” hozott létre.

A DAC másról szól, épp ezért érték mindannyiunk számára. A DAC és szurkolói a tradíciók mellett a kor lendületét képviselve a helyi hagyománytudat gyökereit erősíti, amit egy ilyen sállal csak megsérteni lehet, sőt ellenszenvet kiváltani. Ezzel a sállal egy hiteles arculati elem kérdőjelezhető meg. Hasonló kezdeményezést már fojtottunk vissza a klubnál, és megengedhetetlen a DAC – nál az ilyen és ehhez hasonló közhangulat rombolásához vezető emléktárgyak értékesítése, sőt már a tervbevétele is!

Van igény a szurkolókra, a meccsek csak velük válnak teljessé. A klubtól teljes egészében elvárjuk a jelmondatához híven, a hagyományokhoz igazodó, szurkolóbarát megközelítésű, célravezető, hatékony megoldást és magatartást.

Határtalan szenvedély! Hajrá DAC!