Elítéltek egy francia rendőrt, mert megütött egy migránst

Hat hónap börtönbüntetésre ítéltek egy francia rendőrt, amiért arcon ütött egy migránst egy Calais melletti fogdában.

A 40 éves rendőr 2016 nyarán ütötte meg a migránst, közvetlen azelőtt, hogy a migránsnak meg kellett jelennie egy tárgyaláson.

A rendőr ügyvédje szerint egy szerencsétlen esetről van szó, és védence valójában nem is akarta megütni a migránst, aki a leírás szerint kifejezetten izgága volt, nem nyugodott meg egy percre sem, a rendőr pedig csak lefogni akarta, amikor véletlenül az arcára ütött.

A bíróságot nem hatotta meg a védekezés, fél év börtönbüntetésre ítélték a rendőrt, és öt évre eltiltották a fegyverhasználattól.

Az ügy érdekessége, hogy számos szervezet, köztük a Human’s Right Watch is kritizálta Franciaországot és a francia hatóságokat azért, mert rosszul bánnak a migránsokkal, különösen a Calais határában található elhíresült táborban, “a dzsungelben”.

The Local cikke szerint számos esetben kritizálták a francia hatóságokat, ez azonban az első eset, hogy elítélnek valakit a migránsok elleni bánásmód miatt.

Calais környékén rengeteg problémát okoznak a migránsok. A város kikötőjéből próbálnak átjutni Angliába, ezért kamionokat támadnak meg, sokszor életeket veszélyeztetve.
888.hu