Fel­lá­zad­tak az emberek Bul­gá­ri­á­ban a mig­rán­sok ellen – önvédelmi osztagok jöttek létre!

Már ön­vé­delmi osz­ta­gok jöt­tek létre Bul­gá­ri­á­ban, így pró­bál­ják fel­tar­tóz­tatni az il­le­gá­lis be­ván­dor­ló­kat.

A bolgárok,  úgy tűnik, nem bíznak abban, hogy sikerül megfékezni az illegális bevándorlást, több falu lakói a saját kezükbe vették a dolgot. Önvédelmi osztagokat hoznak létre.

A német Bild  riportban számol be a kialakult helyzetről. Az újságíró szerint úgy néznek ki az önkéntes harcosok, mint azok, akik 2 évvel ezelőtt elfoglalták a Krím-félszigetet. Az öltözékük már önmagában félelmet keltő – ajvékolnak a libsi német újságírók- , hiszen a katonai egyenruha mellett méretes kés is van náluk, maszkot, valamint harci csizmát viselnek.

Nem  migránsoknak hívják a menekülteket, hanem megszállóknak.

A riportot készítő újságíró különösen nincs könnyű helyzetben, hiszen német létére rá is haragszanak:

“Mi csak a hazánkat védjük meg azoktól a megszállóktól, akiket a németek meghívtak!”

 

– fakad ki egyikük. Szerintük az a fő probléma, hogy 260 km kosszú a török-bolgár határ, de csak a fele van kerítéssel védve, így a többi rész szinte kínálja magát a “megszállóknak” és az embercsempészeknek.Elmesélésük szerint van olyan nap, hogy több százan is átkelnek ezen a szakaszon.

2,w=559,c=0.bild (1)

Egyikük azt mondja, hogy Bulgáriában nem csak a szélsőjobboldal cselekszik hozzájuk hasonlóan.

“Sok családapa van, aki munka után jön és segít nekünk. Mi amellett, hogy megvédjük a családokat, ezt egy sportnak tekintjük a hegyek között. “

-fejti ki az egyik harcos. Könnygáz, méretes tőr és egyéb fegyverek is vannak náluk, de azt mondják, ezeket csak akkor használják, ha megtámadják őket.

A bolgár rendőrség pedig kimondatlanul is, de támogatja őket.

2,w=559,c=0.bild (2)

“Mi együtt dolgozunk a rendőrökkel. Ha találkozunk az erdőben, köszönünk egymásnak, majd egyszerűen továbbállunk. A rendőrök is a mi oldalunkon állnak, bár ezt nem szabad hangoztatni.”

– mondja egyikük. A helyszínen készült videóból egyértelműen kiderül, hogy nem bánnak kesztyűs kézzel az elfogottakkal. A migránsok megkötözve fekszenek a földön, miközben azt kiabálják nekik, hogy menjenek vissza Törökországba.

Videó a linkre kattintva!

http://www.bild.de/politik/ausland/balkanroute/bulgarische-schlaegertrupps-jagen-fluechtlinge-45839100.bild.html

Ripost.hu