Felvételen, ahogy a rendőrség leteríti a londoni dzsihádistákat

Nyilvánosságra került egy biztonsági kamera felvétele, amelyen az a pillanat látszik, amikor a rendőrség a terrortámadás helyszínére érkezik és lelövi a támadókat a London Borough Marketnél.

A felvételt valószínűleg telefonnal készítették. A videón egy monitor látszódik, amelyen lejátsszák egy biztonsági kamera felvételét.

A képsor azzal kezdődik, hogy a három terrorista az utcán sétál, amikor megtámadnak és megkéselnek egy járókelőt.

Másodpercekkel később megérkezik egy rendőrautó, amelyből gépfegyveres rendőrök szállnak ki. Nem sokkal később egy második rendőrautó is megáll.

A rendőrök szinte azonnal tüzet nyitottak a dzsihádistákra, akik nem adták meg magukat. Az egyikük az egyik rendőrtiszt felé kezdett futni, aki a kollégáival együtt addig lőtte a támadót, amíg az mozdulatlan nem lett.

Június harmadikán három terrorista Rachid Redouane, Youssef Zaghba és Khuram Shazad Butt nagy sebességgel belevezették furgonjukat a London Brigde-en sétáló tömegbe, majd a járműből kiszállva késsel kezdték el kaszabolni a járókelőket. Nyolcan életüket vesztették, negyvennyolcan megsebesültek a támadásban. A rendőrség mindhárom támadót lelőtte.

888.hu