Focipoppal a Romantikus Erőszak ellen

Április közepe óta országszerte feltűnt az újságos standokon az egyik legismertebb nemzetirock-együttes, a Romantikus Erőszak Koronás címer a szíved felett című válogatás CD-je, amely a HammerWorld rockmagazin áprilisi számának ingyenes mellékleteként jelent meg. A lemez a lehető legteljesebb gyűjtemény a zenekar csatadalaiból a magyar labdarúgó-válogatott több mint 44 év utáni európai porondra lépése alkalmából. A nyári foci Eb ütős aláfestő zenéjeként is felfogható, 17 nótát tartalmazó válogatáslemez címadó dalához videoklip is készült.

A Magyar Labdarúgó Szövetség ezúttal sem hazudtolta meg magát, és a Compact Disco nevű együttes iráni származású DJ-je, Lotfi Begi zenei producer által életre hívott, meglehetősen vegyes stílusú, Bon Voyage című szurkolói CD-t jelentet majd meg válaszul május végén. Azon a korongon olyan liberális, a multikultit éltető együttesek játszanak majd magyar és külföldi szurkolói dalokat, mint a Punnany Massif, a Brains, a Pannonia All Star Ska Orchestra, vagy az Irie Maffia, és 15 évnyi hallgatás után még a Soho Party nevű, hajdan szebb napokat látott dance csapat is összeáll erre az alkalomra.

A fociszurkoló körökben is ismert Sziva Balázs vezette RomEr természetesen nem kapott felkérést az MLSZ-től a közreműködésre. Lehet, hogy megsértődtek, amiért annak idején az egy bécsi izraelita kör és a Simon Wiesenthal Központ feljelentése miatt zártkapus budapesti magyar-román meccs előtt a Romantikus Erőszak 12 ezer ember előtt koncertezett, és az énekes a fellépés közben szót emelt a FIFA kettős mércéje ellen, mindeközben pedig a szövetség által a Hősök terére szervezett óriás kivetítős, Magna Cum Laude-koncertes „ellenrendezvényen” csak néhányan lézengtek?

A Romantikus Erőszak a Koronás címer a szíved felett című lemezét április 30-án mutatja majd be élőben a Nemzeti Majálison, ahol a Lord és a Kárpátia társaságában lépnek majd fel.

kuruc.info