Határon túli focicsapat tartja össze a magyarságot

A DAC-Slovan Bratislava meccsen jártak a bumm.hu szerkesztői a szlovák első osztályban, ahol a vendégszurkolókon kívül igazából semmi nem volt szlovák.

 

Mióta a Magyar Labdarúgó Szövetség kemény kézzel bánik a szurkolókkal, igazából évente egy olyan magyar klubmeccs van, amire már csak a hangulatért is érdemes elmenni, ez pedig a Dunaszerdahelyen játszó DAC Slovan Bratislava elleni rangadója. A meccsre már napokkal korábban elfogyott mind az 5200 jegy, és valószínűleg ennél sokkal több is fogy majd, ha elkészül a nagyjából húszezer fős város új stadionja.

Természetesen ezt nekünk is látnunk kellett, úgyhogy elutaztunk a Budapesttől két órára lévő felvidéki városba, hogy megnézzük, mennyire megy ez a magyar összefogósdi a szlovákok kedvenc csapata ellen. Ahogy a videón is látszik, elég jól, a magyar oldal bármiféle atrocitás nélkül lehozta a bulit, és bár a Slovan 2-0-ra megnyerte a meccset, így is mindenki büszkén távozott a stadionból, ahol lazán együtt szurkolt a saját bajnokavatóját amúgy is bojkottáló fradista, az újpesti és a diósgyőri, de még az MLSZ elnök Csányi Sándor is.

A videó két részes, ahogy a meccsnek is két oldala van: ebben a vasárnap délutáni matinéban a jó hangulatú összefogást mutatjuk meg, az Ismerős Arcok dalának közös énekésével, nagyszerű pirotechnikával és jókedvű szurkolókkal. A második részben várhatók a keményebb részek, a szlovák térfélről pályára hulló petárdákkal, verekedő rendőrökkel, és természetesen az erre adott magyar szóbeli reakciókkal.

A megható összefogás bemutatása után íme a dunaszerdahelyi és pozsonyi ellenségeskedés súlyosabb része, balhéval és okfejtéssel.

Ahogy már említettük, a szombaton lejátszott DAC-Slovan Bratislava szlovák első osztályú futballmérkőzés nem csak a magyarországi és határon túli magyarok összeborulásáról szólt, hanem jópár olyan feszült pillanatról is, ami az NB1-es meccsekről már teljesen eltűnt az elmúlt nagyjából 15 évben. Büszkén mondhatjuk, hogy a magyarok jól viselkedtek, a slovanosok viszont a lelátón tűztek össze a rendőrökkel, és próbáltak meg betörni a pályára.

Közben a hazai oldalt kérdeztük meg, hogy pontosan miért ennyire fontos ez a meccs. Azt elképzelni sem tudjuk, mit szólt ehhez a produkcióhoz a mérkőzést a helyszínen követő MLSZ elnök Csányi Sándor, hiszen a hazai meccseken ennek a töredékéért és szanaszét büntetik a klubokat, de az biztos, hogy a legtöbben kiválóan érezték magukat az atrocitások ellenére is.

Bummm.hu