Helyiek és bevándorlók verekedtek Olaszországban

Mozgalmas hétvégéje volt mind a hatóságoknak, mind a helyieknek, hiszen több tucat ember verekedett össze. A rendőrségi beszámolók szerint a hétvégi támadás egy bosszútámadás volt a migránsoktól.

Összesen negyvenen verekedtek össze szombat este a szardíniai Sassari városában a Dettori téren. A L’Union Sarda helyi lap szerint húsz fiatal olaszt támadtak meg a migránsok azért, mert egyikük visszaérve a menekültszállóra azt állította, hogy megverték.

A rendőrök végül négy embert vettek őrizetbe, kettő közülük bevándorló. Egyikük egy 19 éves elefántcsontparti, míg másikuk egy 18 éves gambiai migráns.

A verekedőket végül a rendőröknek kellett szétszedniük.

A bűntett helyszínén több vasrudat és más egyéb eszközöket is találtak, amivel egymást verték a támadók és az olaszok.

Meg kell erősítenünk az ellenőrző intézkedéseket, hogy megvédjük a helyieket és ha kell, a migránsokat”

– mondta a város polgármestere, Nicola Sanna.

A városvezető nemsokára találkozik Marco Minniti olasz belügyminiszterrel is, amiért a városnak a korábban ígértnél jóval több illegális bevándorlót osztottak ki a hatóságok.

Az olasz közvéleményt továbbra is uralja a migránsok által elkövetett bűncselekmények, miután a hét elején kiderült, hogy marokkói bevándorlók az otthonában ölték meg a 79 éves Mirella Ansaloni. A második világháborút túlélt nőnek mindössze harminc euróért kellett meghalnia.

888.hu