Katonákat gázoltak Párizsban, többen megsérültek

Járművel hajtott francia katonák közé egy ismeretlen Párizs Levallois-Perret nevű elővárosában szerda reggel, hat katona megsérült, közülük ketten súlyosan – írja a BBC.

A Sentinel hadművelet keretében kirendelt katonák közé – minden jel szerint szándékosan – hajtott egy autó a franciaországi Levallois-Perret-ben. A katonák reggel negyed kilenckor hagyták el a laktanyát Place de Verdunban, ekkor történt a gázolás.

A Sentinel műveletet a francia kormány 2015-ben rendelte el a Bataclan-merényletek után azért, hogy megelőzzék a terrorcselekményket.

A gázolásos támadásban hat katona sérült meg, négyen könnyebben, ketten súlyosabban.

A járművet (ami nagy valószínűséggel egy BMW) és a sofőrt keresi a rendőrség, az indíték egyelőre még nem tisztázott.

Levallois-Perret polgármestere, Patrick Balkany elítélte a támadást, melyet “tűrhetetlen agressziónak” nevezett. Majd hozzátette: jármű egy szűk zsákutcából hajtott ki, és hirtelen, nagy sebességgel rohant bele a laktanyájukat éppen elhagyó katonák csoportjába.

Franciaországban folyamatosan magas fokú riadókészültség van érvényben, miután az utóbbi két évben több mint 230 embert öltek meg iszlamista ihletésű támadásokban. A legutóbbi merényletek, illetve merényletkísérletek kifejezetten a francia biztonsági erőket vették célba Párizs jól ismert, jelképes helyszínein: a Champs-Élysées sugárúton, a Louvre közelében, illetve a Notre Dame katedrálisnál.
888.hu