Magyarországon járt Geert Wilders – “Mi a kultúránk túléléséért harcolunk!”

A Halállistán című könyvét mutatta be a holland euroszkeptikus, muszlim-ellenes politikus.

Hazánkban járt a holland Szabadság párt első embere, a magyar kiadású könyvét mutatta be Budapesten. A fővárosban több interjút adott, illetve találkozott Orbán Viktor miniszterelnökkel is.

Wilders az utóbbi hónapokban sokszor elismerően beszélt Magyarországról, a migránsok elleni küzdelmeinkről.

“Küzdelemben állunk, a kultúránk túlélése a tét, míg a kulturális relativisták még hatalmon vannak!”

A holland politikus elmondta, hogy “óriási káosz” van Európában, – többek között – a holland Mark Rutte és Angela Merkel német kancellár nyitotta meg a határokat és “mindenkinek” engedélyezik a bejutást, annak ellenére, hogy “az európai emberek ezt nem akarják”.

Wilders hangsúlyozta, hogy a menedékkérők többsége gazdasági bevándorló, akiket haza kell küldeni.

 “Azt gondolom, hogy meg kell állítanunk a bevándorlást az iszlám országokból” – tette hozzá. A PVV elnöke azt is elmondta, hogy Hollandiát szeretné kivezetni az az EU-ból.

“Remélem, hogy Magyarország bevándorlási politikája nem fog változni, mert ez Európa érdeke is” – mondta Wilders a Magyar Idők-nek .

“Kultúránk túléléséért harcolunk, míg a kulturális relativisták hatalmon vannak. Olyan politikusokra van szükségünk, akik nem félnek a rájuk váró feladattól. Nyugat-Európában nincs Orbán Viktor “ – mondta.

A közelgő magyar választásokat illetően azt mondta: “nyílt titok, hogy a brüsszeli elit szeretné a kormányváltást. El tudják képzelni, hogy mit gondolok erről “.

A Pesti Srácok honlapnak elmondta, hogy:

azért támadják Orbán Viktort ennyire, mert ellenáll Brüsszel utasításainak. Orbán felállt és megmutatta, hogy ő vezeti a saját országát és ez nekem nagyon tetszik. Bárcsak nekünk is lenne egy olyan vezetőnk, akinek csak 10%-ban van annyi vér a pucájában, mint a magyar miniszterelnöknek.

Wilders hozzátette, hogy a magyaroknak kell eldönteniük, hogy kire szavaznak, de a választás eredménye Európa többi részének is fontos lesz.

A 888-as kormánypárti híroldalnak tartott hosszas interjúban Wilders beszélt az iszlámról, Izraelről, a no-go zónákról és a szólásszabadság hiányáról szóló véleményéről Nyugat-Európában. Dicsérte Orbán Viktort migrációs politikáját, és azt mondta, hogy Európának szüksége lesz több olyan politikusra, mint ő.

Voiceofeurope