“Magyarországon tűzzék ki, ne itt!” – Letépte és kukába dobta a piros-fehér-zöld szalagokat egy román nő Székelyföldön

Egy román nő letépte az október 23-ai magyar nemzeti ünnep alkalmából a sepsiszentgyörgyi Erzsébet parkban felállított 1956-os emlékkopja tövében két napja elhelyezett koszorúkról a piros-fehér-zöld szalagokat, és a szomszédos szemeteskosárba dobta tegnap – adja hírül a Háromszék napilap.

Az eset egy órával dél után történt, többen tanúi voltak, és szóváltásba keveredtek az asszonnyal, aki azt hangoztatta, a magyar trikolórt Magyarországon tűzzék ki, ne itt.

Egy helybeli magyar hölgy jelentette az esetet a 112-es sürgősségi hívószámon, és elment a városházára is jelezni, mi történt. A polgármesteri hivatal kapusa telefonon értesítette az önkormányzatnak alárendelt helyi rendőrséget. Annak munkatársai kiszálltak, lefényképezték a meggyalázott koszorúkat és a kukában heverő szalagokat, továbbá kikérdezték az elkövetőt, aki megvárta őket.

A 63 éves román nő megismételte, nem tetszenek neki a piros-fehér-zöld szalagok, tettét beismerte és vállalja. A helyi rendőrség székhelyére kísérték, ott szintén beismerő vallomást tett, arról írott nyilatkozatot adott. A helyi rendőrök jegyzőkönyvet állítottak ki, 500 lejes pénzbírságot róttak ki szabálysértésért. A jegyzőkönyvet a közrendészeti törvény alapján állították ki, tehát a bírság teljes összegét ki kell fizetni, nem úszható meg a minimális bírság felével.

A helyi rendőrségről távoztában a nő jelezte, 38 éve él Sepsiszentgyörgyön (arra persze nem tért ki, hogy honnan költözött oda – a szerk.), és nem ez az első eset, hasonló cselekedetért már megbírságolták. A helyi rendőrök parkbeli intézkedése után telefonon jelentkezett az állami rendőrség munkatársa, aki az esetet jelentő magyar hölgytől kérdezte, hol is van az a bizonyos emlékmű.

Kuruc.info