Még jó, hogy nem zárja be az Orbán-kormány a táborokat – több mint 300-an érkeztek most is

Az ország területén 364 határsértőt fogtak el péntektől vasárnapig – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 161, szombaton 90, vasárnap 103 migránst fogtak el.

Az év első heteiben országosan naponta tíz körül alakult az elfogott határsértők száma, azonban februárban, márciusban és áprilisban is előfordult több olyan nap, hogy kétszáznál is több migránst tartóztattak föl, húsvét hétfőn idén a legtöbbet, 255-öt. Hétfőtől vasárnapig 666 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök, az azt megelőző héten – május 2-től 8-ig – ez a szám 572 volt.

Az ügyészség és a bíróság migrációval kapcsolatos bűncselekményekről megjelent tájékoztatói szerint az érkező határsértők állampolgárság szerinti összetétele nagyon sokszínű, jelentős számban vannak a magukat afgánnak, iráninak, pakisztáninak vagy valamely észak-afrikai országból származónak vallók, de jönnek olyan távoli helyekről is mint Haiti vagy Srí Lanka.

 

Számok, dátumok, érdekességek

Ahogy arról beszámoltunk, április 28-án mászott át a tízezredik migráns a kerítésen, miközben Kósa Lajos március 17-ei ígéretével szemben nem zárja be az Orbán-kormány sem a vámosszabadi, sem pedig a bicskei menekülttábort. Ezzel szemben bele kezd egy minimum 5 milliárd forintos választási kampányba, annak reményében, hogy így elterelheti a figyelmet a különböző kétes ügyeiről, gazdasági fiaskókról.

alfahir.hu