Migránshelyzet Horgoson: Nő a betörések és a lopások száma

A tél közeledtével újra lakatlan házakban és tanyákon húzzák meg magukat a Szerbiában rekedt migránsok. A szerb-magyar határ környéki településeken naponta találkozni illegális bevándorlók kisebb-nagyobb csoportjával – írja a Híradó.hu.

Horgoson az elmúlt pár évben rengeteg migráns érkezett és érkezik folyamatosan, Sors Róbert, a Horgosi Helyi Közösség elnöke szerint jelenleg körülbelül száz migráns tartózkodik a délvidéki községben. Ahogy azt az elnök elmondta, a polgárok részéről különböző bejelentések érkeznek, hiszen sok kárt tesznek a településen.

Birkalopás, tyúklopás, gyümölcsök lopása, a fák ágainak letörése és az erdők kivágása is azok közé a károk közé sorolható, amiket a migránsok tesznek Horgoson. A lakosok nem tudják megszokni az idegen emberek jelenlétét, félnek tőlük és attól, milyen károkat fognak okozni a tél beköszöntével.

A község próbál együttműködni, a legtöbb ember a központ felé küldi őket, hogy buszokkal tovább menjenek valahova. A téli időjárás hamarosan beköszönt, várhatóan egyre több problémát fognak okozni, hiszen ahogy korábban is, idén is számítanak arra, hogy majd fákat, ablakokat és ajtókat fognak égetni a migránsok – fogalmazott Sors Róbert.

Délhír