Toroczkai: “én egészen biztosan nem leszek egy Jobbik-LMP-Momentum által alkotott kormány tagja”

“Én egészen biztosan nem leszek egy Jobbik-LMP-Momentum által alkotott kormány tagja. Egyébként a Jobbik keddi elnökségi ülésén nem is született olyan döntés, hogy az LMP-vel vagy a Momentummal bármilyen szövetséget kötnénk” – írja Facebook-bejegyzésében a párt alelnöke. 

“A Jobbik a testületei döntésének értelmében egyedül indul a választásokon. Azzal egyet tudok érteni, hogy a hídon akkor megyünk át, amikor odaértünk” – teszi hozzá.

Vona a Fidesszel nem, az LMP-vel és a Momentummal együtt tudna működni

Vona Gábor, a Jobbik elnöke volt a HírTV Egyenesen című műsorának, és annak a Kálmán Olgának vendége szerdán, akit korábban gyűlölte őt. A köpönyegforgató Vona a vad-liberális LMP-vel és a Momentummal való esetleges együttműködésről beszélt, elmondva: nem nagyon szeretné ezt az opciót, a Jobbik egyedül készül kormányozni. A pártokkal nem egyeztettek az egyűttműködésről, de még a Jobbikon belül sem, az elnökségben sem vették napirendre a kérdést, a párttársaknak Vona csupán beszámolt arról, hogy mit mondott erről a róla könyvet író Havas Henriknek.

Zázrivecz Gábor – talán maga sem hiszi el –  szerint a Jobbik jelenleg az egyedüli kormányváltó erő. A valódi politikai törésvonal a huszadik és a huszonegyedik századi pártok között húzódik, az előbbiekkel – így a Fidesszel, az MSZP-vel, a DK-val – elutasítja az együttműködést. Az LMP, a Jobbik és a Momentum viszont bizonyos “fundamentális kérdésekben” – a tudásalapú társadalom, az oktatás reformja, az egészségügy reformja, a korrupció felszámolása terén – együtt tudna dolgozni Vona szerint. Vona külön kitért arra, hogy nem működne együtt a Fidesszel. “Arra hadd emlékeztessem mindannyiunkat, hogy az Országgyűlésben az elmúlt években én voltam az egyetlen politikus, aki Orbán Viktorral szemben felvette a kesztyűt, és a kényes, kemény, kellemetlen kérdéseket feltette. Az MSZP az ilyen szituációkból rendszeresen kimenekült” – jelenti ki Vona. Viszont, ha visszaemlékszünk erre az ominózus vitára, ott hamar kiderült, hogy Gáborunk több alkalommal hülyét csinált magából.

Vona elmondja: “politikailag akár önsorsrontó módon” is kiállt a néppártosodás, a demokratikus értékek mellett, amit kormányon is bizonyítana.

Kuruc.info