Tragédia a tengeren, bevándorlók tucatjait tépték szét a cápák

Az olasz hírügynökség jelentése szerint Líbia partjainál szörnyű tragédia történt. Cápák végeztek a migránsokkal, akik egy Európa felé tartó hajóval süllyedtek el. 31 ember veszett oda, köztük gyerekek is. A mentő alakulat munkatársai találták meg a szétroncsolt emberi testrészeket.

A tragédia szombaton történt Gasr Garabulli líbiai városa közelében. Hajótörést szenvedtek az illegális bevándorlók, akik Európa felé tartottak. Az egység túlzsúfolt volt és végül elsüllyedt. A helyszínre érkezett a mentőszolgálat, ők hamar felismerték, hogy szükség van egy másik hajóra.

Az első egység már akkor elsüllyedt, mielőtt megérkeztek volna a mentő alakulatok. A helyszínen találtak rá a megmaradt hajóra, néhány embert sikerült kimenteniük. A tragédia mértékét azonban tovább fokozta a cápa támadás. A mentő alakulatok munkatársai azt jelentették, hogy felfedezték az emberi maradványokat, amelyeket teljesen feldaraboltak az állatok.

Ennek eredményeként legalább 31 ember halt meg. Közöttük gyermekek is voltak. Összesen 60 embert mentettek meg.

A jó időjárási viszonyok az elmúlt napokban jelentősen növelték az európai partok elérésének kísérletét. Csütörtökön csak 250 embert mentettek ki a tengerből.

UltraInfo